Thursday, 1 August 2013

Kenangan Ramadhan Lalu

Assalamualaikum semua :)
terasa cepat masa berlalu ,,rasa cam baru je lagi sambut puasa tahun lepas,,segala kenangan puasa tahun lepas segar lagi kat ingatan ni ha,,alhamdulillah masih belum luput walau sekelumit pun *ceh ayat aku,,hahaha*

korang time2 puasa ni mesti banyak kenangan yang tak boleh dilupakan kan kan kan???
hehehe

hari ni tetibe je nak refresh balik and nak share ngan korang ramadhan aku tahun lepas,,

- ramadhan tahun lepas mrupakan ramadhan kedua aku brpuasa tanpa ayah disisi,,sedih tu memang la sedih,,tengok orang lain syok and happy jer brpuasa ngn ayah,,tapi takpela,,dah itu takdir kan,,

-first time berpuasa as a budak universiti *what??budak U?? ekelehh minah niii,poyo je ayat,,hahaha,,alaa,,biarlahh,,jeles ek??hahaha*

-first time lah brpuasa jauh dari mak and that means yang aku kena bangun sahur sendiri,,masak sendiri,,waaaaa!!!!

-best bila dpt brpuasa ngn kawan2 baru,,lagi houemate aku yang best2 belaka,,dorg la yang banyak masak tuk sahur and brbuka,,aku tukang melahap jer,,hehehe,,jimat duit kot time puasa tuhh sebab jarang beli kat luar,,

-pernah menangis sorang2 masa berbuka ngn sahur,,sebab sorang2 la,,makan biskut jerr,,sedeyh giler time tu,,

-mimpi arwah ayah bangun2 je aku nangis teresak2 cm budak kecik,,time call mak and citer kat mak,,air mata aku ni laju jer mengalir mengalahkan air terjun Niagra Falls tu *eh,,kena mngena ke?hahaha*

-satu kelas kena prank ngn lecturer Measurement,,sebab dia ckp last day sebelum balik raya dia ckp ada test,,dia ckp sapa tak datang tak de marks,,ckp punya serius,,taknak bagi kitorg balik,,pastu dia ckp selesaikan soalan yang dia bagi kalau tak nak jawab test hari jumaat,,sume kalut cari jawapan,,cm org gila sumenye,,last2 dia ckp,,dia tak sampai hati nak wat test kat ktorg sebab dia pun nak balik raya,,ape laaa en,azhar nii,,hahaha

-brpuasa di perantauan selama 27 hari,,hahahaha,,,

-brpuasa tanpa org trsyg disisi,,*cewahhh*

tu je la kot yang aku nak share,,
ok,,
daaaa,,

2 comments:

Syuhada Mohamed said...

Adik U mana ni? Akk dulu pun penah gak berbuka sorg2. Roommate kena gi berbuka dgn clssmate dorg. Time tu sedih gila. Makan sambil nangis hhhuhuh

Shikin Isa said...

teringat time bln puase kat asrama dulu.. siap warden jerit2 kat bawah suruh turun makan..