Saturday, 1 March 2014

harap dapat berubah kawan :)

Assalamualaikum and annyeonghaseyo peeps :)

sejak dua menjak ni aku tak tahu la kenapa asyik dok pikir pasal cinta!!! maybe ni hormon normal bagi yang nak masuk umur 20 tahun kot,, *sesuka hati jerr buat fakta sendiri*

tapi semalam,,masa lepak kat JJ time makan2,,aku tetibe je bersuara pasal kahwin niii,,aku tak kisah sangat pasal umur berapa nak kawin,,kalau ada jodoh,,kahwin,,kalau tak,,just go on jerr,,hahaha
pstu aku cakap,memang umur 20 ni,,automatik bab kahwin ni panassss kalau borak,,kalah hotfm yang lebih hangat daripada biasa tuuuu,,,hahaha,,

most of my friends, memang dah ramai calon,,cuma ada beberapa orang jer termasuk aku yang belum ada lagi calon yang sesuai,,tak nak gelojohhh naaaa,,hahaha,,nanti dapat yang teruk macamana?? haruuuu kau,,

kalau boleh aku nak yang sekepala la dengan aku,,baru besttt,,bukan yg mengongkong dah la,,sekurang2 nya solat 5 waktu tak tinggal, tahu halal haram, tahu mengaji,,,haaa,,lagi bagus kalau TAK MEROKOK!!!bagus kalau camni,,,hahaha,,

tapi kan,,aku kesian ngn si dia tuu,, tak tahu la,,aku ni sebab kesian kat dia kot yang membuatkan aku susah nak lupakan dia,,kesian sangat,, ramai kawan2 dia suruh aku jaga2 la,,takpayah la percaya kat dia sangat,,okey,,baru sekarang aku paham,, lagipun kita tak boleh la nak benci dengan orang macam ni,,lagi satu dia pun pernah jadi sebahagian dari hidup aku,,takkan aku nak tolak dia terus,,at least sekarang aku masih la still in contact with him,still good friends lagi,,still boleh gurau2,,still lagi caring pasal aku,still layan aku baik2 lagi,, ada la gak tu kekadang advice him supaya berubah,, tu je la yang mampu,,aku tahu yang dia ni keras hatii gak,,tapi aku tahu someday ada orang yang boleh perbetulkan dia untuk menjalani kehidupan Islam sebenar dan berada di jalan yang lurus,, and totally bukanlah aku orangnya,,

aku tak tahu la sama ada dia menipu aku pasal solat ke tak masa dia ngn aku,,sebab aku sangat pentingkan solat,,sebab tu adalah rule pertama mak aku bagi kalau nak cari suami,,,ada yang cakap aku macam queen control,,tapi aku lakukan sume untuk kebaikan dia,tapi dia macam tak pernah nak berubah dan menghargai apa yang aku lakukan untuk kebaikan dia,,aku pernah cakap kat dia yang aku nak suami yang soleh,,yang ada ciri2 kat atas,,tapiii,,hmmm,,nampaknya masa yang pernah aku bagi kat dia,,iaitu masa aku mintak putus and then sambung balik dia tak gunakan sepenuhnya untuk berubah,,at least ada sikit perubahan,,tapi hmmmm,,,dulu, aku ingat aku boleh buat dia berubah jadi soleh ke,,and now i realised yang aku ni tak cukup kuat dakwah kat dia and tak cukup semangat nak support dia,,mungkin bukan aku takdir dia,,

sebab tu la sampai sekarang aku memilih sangat kalau nak berkenalan ngn lelaki ni,,rasa fobia gak,,

aku ingat lagi yang dia lupa macamana nak baca ayat Qursi, then,,aku ingatkan dia balik,,alhamdulillah,,boleh la dia baca sikit2,,other things,aku harap kawan2 dia boleh la support dia utk solat,,lagi2 solat Jumaat,,dah banyak kali dia lalai,,aku tahu dia ni kaki clubbing gak,,nama pun club,,mesti laa,, ada kencing setan tu,,aku harap dia dah tak laaa lagiii sebab sampai satu tahap tu dia cakap nak baca bismillah pun da tak taw,,,,nauzubillahhh,,aku bukan nak burukkan dia or apa,,aku cuma nak kita sama2 ambil pengajaran dari apa yang korang dah baca nii,,

sebab kita hidup kat dunia ni perlu saling ingat mengingati,,nasihat mengingati,,bukan saling mencaci,,bukan saling benci membenci..

maybe korang ada kisah sama macam aku,,boleh jer share ngan aku,, aku tak kisah,,

okeee,,daaaa,,

p/s: kuatkanlah iman aku ya Allah,,

1 comment:

Archer Blader said...

Teruntuk kamu, muslimah yang hebat...

"Cinta ibarat kupu-kupu,makin kau kejar, makin ia menghindar. Tapi bila kau biarkan ia terbang, ia akan menghampirimu pada saat kau tak menduganya.
Cinta boleh membahagiakan tapi sering pula menyakitimu, tapi cinta itu hanya istimewa apabila kau berikan kepada seseorang yang layak menerimanya..
Jadi, tenang-tenang saja, rileks sudah... jangan terburu-buru dan pilihlah yang terbaik."

"Ukuran sama ada anda pasangan sesuai bukanlah berapa lama waktu yang kalian habiskan bersama, melainkan betapa baiknya kebersamaan anda berdua"

Renung-renungkan... ^.^

Salam ikhlas...
Archer Blader.. (~.^)v