Monday, 7 May 2012

akhirnya,,,alhamdulillah



Di hari yang indah ditemani oleh angin sepoi-sepoi bahasa,,,membuatkan diri nie nak menulis sesuatu,,idea sudah datang,,come to me baby,,yeahh,,hahaha

hari nie result upu sudah pun keluar,,segala persoalan sudah terjawab tidak ada perasaan gusar dah dalam diri nie,,huhuhu

sebelum resut upu keluat tadi,,,rasa macam nak demam dah,,pening2 sume ada,,yela,,kite ni harapkan universiti kerajaan je la,,nak masuk swasta tak mampu eden,,,mane nak cekau duit?ahahah,,,kalau mak tu cop duit mmg dah konpem2 gi overseas!!

ALHAMDULILLAHHHH,,,SYUKUR KE HADRAT ILAHI SEBAB MASIH MEMBERI AKU KESEMPATAN UNTUK MENYAMBUNG PELAJARAN KE UNIVERSITI WALAUPUN PERINGKAT DIPLOMA,,,ALHAMDULILLAH,,,

nak taw dpt kat mne???

ALHAMDULILLAH sekali lagi sebab dpt kat UTeM,,,mmg dekat Melaka lah sebab nama pun universiti teknikal malaysia MELAKA!!!ahahah,,,syukur gak dapat situ sebab dekat ngan rumah pakcik,,so,,x de masalah la klu ada problem nnt,,,

course apa lak???

alamakkk,,lupa lak nak mention dapat course apa,,
dapat course electrical engineering,,,walaupun x dapat continue kat UTM tp still dpt engineering kat UTeM,,,
rezeki namanye tuh,,

kepada kwn2 yg da dapat tawaran tu congratz saya ucapkan,,,nak say congratz gak kepada my friends terutamanya dyla yg dpt asasi tesl kat uitm,,,nash yg dpt asasi law kat uitm gak n wani yg dpt civil engineering kat uitm gak,,,waaaaaaaa ...korang pakat masuk uitm,,ak je sorang tercampak kat UTeM,,,,

lepas nie x nak pandang belakang da,,,x nak tggu resut lain da,,da la x dpt interview program khas ke korea tuh,,hohoho,,frust dehh,,ingatkan leh g korea,,weheheh

kepada kawan2 yg x dapat tawaran tu jgnlah bersedih hati,,,jgn frust,,mungkin Allah telah merancang sesuatu yg terbaik utk korang,,,sesungguhnya Allah itu Maha Mengetahui,,kita sebagai hambanya perlu bersabar dan sentiasa berdoa agar dimurahkan rezeki,,,
korang bole continue form6,,blaja leklok taw,,jgn main2,,,
klu x nak form 6 pun bole masuk kolej swasta,,itu pun kalau mampu la,,kalau x mmg form 6 kne blaja,,

matrik???
matrik dpt gak,,dpt kat gopeng,,aliran sc kursus setahun punya,,kalau x dpt upu ni mmg nk masuk matrik la jawabnye,,,tp mcm nk tercabut la urat saraf sume kne blaja kimia balik,,oh noooo,,da la kimia dpt kredit jee,,,yg asas2 pun masih x stable,,ni kan pulak matrik punya,,,

ohhohhohoiiii,,,

sampai di sini saja entry hari nie,,,
happy reading sume,,,

2 comments:

Anonymous said...

tahniah sbb terpilih ke utem. ana pn blaja kat sne. ble ye tarikh daftar ke utem? insyaallah ana akn jd feci minggu haluan siswa diploma nanti. skali lg thniah ana ucapkn. :)

purple yaya said...

x taw la ble dftr,,,rse takut pun ada gak nk masuk sana,,,harap2 sume senior bole bantu saya ,,,