Wednesday, 31 October 2012

my dear ADAM :)

Assalamualaikum warahmatullahiwabarakatuh buat pembaca2 sekalian :)
*jarang aku bg ayat cmnih,,huhuhu*



apasal hari ni aku nak tulis pasal my dear 'ADAM'??  ahhhaaa  ,,,,  'ADAM' tu aku kategorikan sebagai my future husband hmmm,,  *dah gatai nak nikah la ni,,hehehe,,habis aku kalau mak aku taw aku tulis pasal nie*
tengahari tadi,, sibuk belek2 youtube,,tetibe ada video perkahwinan juara imam muda musim 2,, hassan dan ulfah,,sedap nama isteri dia,,  aku pun tengoklah video tu dengan perasaan yang penuh perasaan,,,hewhewhew,,subhanallah,,sweet sangat dorang,,

actually,, aku tak terpikir pun pasal kawin2 ni,,lagi pun aku ni muda lagi,,baru 18 thn and baru habis semester 1 kat UTEM nun,,CALON PUN TAKDE!!!hahaha,,perkahwinan kan bukan perkara main2,,, banyak yg perlu dipersiapkan lagi,,, sepupu aku,, ramai yg dah kawin dlm umur 21 keatas,,kira muda la tu kan??? mak ayah dorang kawinkan dorang awal sebab x nak perkara bukan2 terjadi,,ahaha,,,baguslah camtu kan???




bagi aku,,jodoh tu sume kat tangan Allah,,,kawan aku si Syatun pernah cakap yang orang  tu tetap akan menjadi jodoh kita walaupun kita terpisah diantara dua benua,,walau jauh mana sekalipun,,kalau dia memang jodoh kita,,kita tetap akan berjumpa gak,,teheeehe,,thanks Syatun!! *ni sume gara2 sembang pasal laki* hehehehe,,,




lagi satu sebab aku tulis entry pasal ni pun sebab tadi aku tengok muka2 Imam Muda tuh sumenye berseri-seri,,, terserlah nur di wajah mereka,,SUBHANALLAH ...









alang2 tulis pasal ni,,baik aku listkan characteristics future 'ADAM' aku,,, wehehehe,,GATAI GILER AKU,,ishishish..

kalau boleh

-tengok muka dia je,,rasa tenang jer hati kita nihh,,,hihihihi *macam sume Imam2 Muda tuh*

-mestilah beriman orangnye dalam erti kata lain tak tinggal solat 5 waktu,   puasa di bln ramadan mestilah penuh,,    penuh tertib dan sopannye dia tak kiralah dgn family dia or ngn kekawan dia,   dia mesti jaga adab dia,, kalau dia booleh jaga adab dia,, mesti ngan family aku pun dia leh jaga dengan baik

-boleh bimbing aku,,bukannye aku yang bimbing dia,,sebab lelaki adalah ketua,,so,,dia mestilah yg kne bimbing aku ke jalan yg diredaiNya,,

-tak nak yang MEROKOK!!! perghhh,,rasa cam nak mati jer bila bau asap rokok,,busuk giler,,tapi kalau dpt yang merokok gak,,please jgn merokok depan aku!! gi lah rokok tempat lain,,banyak lelaki kat dunia nie yg merokok!! yg x merokok entah bpe percent jerr,,=.="...maybe dorang x faham hukum agama kot,,kan merokok tu HARAM!!! bagi aku,,orang merokok nie cam tempah kubur sendiri je,, *memang aku benci perokok*

-mesti ada kewangan yang stabil dan kukuh la ea,,klu takpun,,rezeki yang dia dapat mestilah halal

-mesti ada sense of humor la kan,,takkan nak serious sepanjang masa,,habislah aku klu cmtu,,ehehehe,,

-memahami aku n family aku

-tak nak hot temper!! temper, temper gak,,aku sumbat tempe dalam lubang hidung dia,,ahahaha,,,

dalam erti kata lain,,aku nak yang ala2 ustaz la,,nak macam Imam Muda tu pun leh gakk,,hehehe ,,nak yang ustaz tu aku rasa ciri2 aku as dorg nye future wife tak lengkap la kot,,kalau tak ala2 ustaz pun,,cam Hafiz Hamidun pun okey gak,,,hehehe..tak berkopiah dan bersongkok pun takpe yang penting dorang punya pengetahuan tentang agama Islam tak cetek laa,,tau halal haramnye,,

ni ada sedikit pesanan buat my dear 'ADAM' :
:')





"O Allah,,kurniakanlah aku bakal suami yang baik buatku, yang dapat membimbingku dengan baik,,,agar kami bahagia dunia dan akhirat serta mendapat keredhaanMu"
aminnnn~ 
:')



okay daaa~
maassalamah 
:D






2 comments:

Sya-Riza said...

haha..klakar yg hot-temper tu.
insyaAllah, suatu hari nanti adalah jodoh yg ssusai utk kamu. (:

purple yaya said...

thanks,,insyaallah :)